Marloes en ImaginJerry

Frunnik
Frunnik

Hoi, mijn naam is Marloes Dokter. Ik ben in 1982 geboren in het mooie Groningen en daar woon ik nog steeds. Als kind had ik al veel verantwoordelijkheidsgevoel en droeg ik zorg voor alle dieren in huis. In mijn tienerjaren is mijn liefde voor ratten ontstaan. Mijn eigen ratje Zwartje, maar ook de ratten van mijn zus en broer waren heerlijke dieren. Al snel vond ik ratten de allerleukste huisdieren die er waren. Toch heeft het intense verdriet na elk overlijden ertoe geleid dat ik jarenlang geen ratten heb gehad. Maar ik bleef ze geweldig vinden en het bloed kruipt uiteindelijk waar het niet gaan kan…

Op 13 juni 2009 bracht ik na een pauze van een decennium mijn eerste duo thuis: Friemel en Frunnik. Friemel en Frunnik waren fantastische vriendjes. Maar toen zij kort na elkaar overleden, was ik wederom ontroostbaar. Het heeft daarna echter geen jaren geduurd om nieuwe ratten te nemen, maar slechts enkele maanden. Ik wist inmiddels van het bestaan van rattenopvangen en was al eens bij Rattenopvang Leusden op bezoek geweest om een adoptieratje te ontmoeten. Daar had ik een heel fijn en warm gevoel aan overgehouden. Ik besefte nu dat, ondanks  – of misschien juist dankzij – het verdriet over het verlies van Friemel en Frunnik, ik nog zoveel liefde te geven had aan ratjes die zaten te wachten op een tweede kans. Friemel en Frunnik zouden dat ook gewild hebben, daar ben ik van overtuigd.

Friemel
Friemel

Sindsdien zijn er dus vele ratjes gevolgd. Allen uit de opvang, omdat bij hen echt mijn hart ligt. Opvangratten hebben allemaal hun eigen verhaal. Sommige worden in de opvang geboren en dragen dus geen ‘last’ met zich mee. Maar anderen zijn op straat gevonden of zijn door hun vorige eigenaar naar de opvang gebracht, omdat er geen tijd, geld of interesse meer voor ze was. Ik vind dat deze ratjes een tweede kans verdienen bij iemand die van ze houdt om wie ze zijn. Rittens zijn leuk, omdat ze nog zo puur en kneedbaar zijn. Volwassen ratten zijn fantastisch, omdat ze allemaal hun eigen karakter hebben ontwikkeld en je dus exact weet voor wie je kiest.

Inekes opvang zit vrijwel altijd propvol met heel veel leuke ratjes die zitten te wachten op een eigen thuisje. Friemels & Frunniks steunt dit liefdevolle initiatief vol overtuiging.

Op 13 juni 2019 ben ik mijn eigen opvang gestart: ImaginJerry. Het doel van Friemels & Frunniks – het financieel ondersteunen van Rattenopvang Leusden – blijft echter ongewijzigd. Wél kun je een donatie aan ImaginJerry doen via de webshop én er komt een ‘eigen’ afdeling Tweedehands. Daarnaast zal er op de Facebookpagina van Friemels & Frunniks af en toe een speciale actie (bijvoorbeeld een loterij of een veiling) gehouden worden voor ImaginJerry. Er wordt dan expliciet vermeld dat de inkomsten voor ImaginJerry zijn.