Ineke en Rattenopvang Leusden

Hallo, ik ben Ineke. Ik ben geboren in 1957 en run al heel wat jaartjes Rattenopvang Leusden.

Gek eigenlijk als je bedenkt dat ik tijdens mijn eerste ontmoeting met tamme ratten helemaal niet zo enthousiast was. Die staarten vond ik maar niks. Sinds onze vier tamme ratjes in 1998 in huis kwamen is de liefde vanzelf gegroeid. Mijn kinderen wilden graag ratjes en mijn man vond ze ook leuk. Dus eerst informatie opgezocht via een boekje uit de bibliotheek. Ratjes bij een rattery gereserveerd en een grote kooi besteld bij de dierenwinkel. Ik wist toen nog niet van het bestaan van een rattenopvang.

Omdat ik in die tijd ook op de dierenambulance reed als vrijwilliger, bleef het niet lang bij slechts vier ratjes als huisdier. Er was voor gevonden ratjes nergens een opvangadres en tsja, dan bied je je toch aan als er weer eens zo’n zielig exemplaar op straat gevonden wordt. Natuurlijk was het toen niet de bedoeling om zo grootschalig ratjes op te vangen, maar alle gedumpte ratjes zelf houden kon op een gegeven moment niet meer en dan ga je toch ook herplaatsen. Daarbij komt automatisch ook dat mensen je weten te vinden als rattenliefhebber en dan komen er vanzelf de eersten die afstand willen doen.

In de woonkamer

Het grootste aantal ratjes, dat in de opvang zat, was ruim over de 100. Het varieert per week hoeveel opvangers er zijn, maar beneden de 30 komt het eigenlijk nooit. Er zitten ook altijd een flink aantal niet-plaatsbare ratjes. Inmiddels 17 jaar (vanaf 2002) is het hier een komen en gaan van opvangratjes. Hoewel het enorm veel tijd en geld kost en ook emotioneel best zwaar is, run ik de opvang nog met liefde. 

Wil je graag ratjes adopteren, wil je afstand doen of zoek je informatie of advies? Je kunt mij het beste bereiken via e-mail: ineke_arts@hotmail.com 

 

Deze webshop helpt  mee de opvangratjes de zorg te geven die ze nodig hebben. Iedereen die dit mogelijk maakt namens mij en de ratjes dank hiervoor.

 

Doneer aan rattenopvang Leusden